Gemarineerde kip met Marokkaanse wortelen, feta en yoghurtmuntdressing
Ingrediënten
voor de gemarineerde kip
-
2 kipfilets
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
1 el ras el hanout
-
enkele el olijfolie
voor de yoghurtmuntdressing
-
250 ml Griekse yoghurt
-
een handvol verse muntblaadjes
-
1 teentje knoflook
-
vers gemalen peper
-
een snuifje zeezout
-
een scheutje citroensap
voor de quinoa en bulgur
-
100 g quinoa en bulgur
voor de Marokkaanse wortelen
-
1 bosje jonge wortelen
-
enkele el olijfolie
-
1 el harissa
-
1 el komijnpoeder
-
1 el ras el hanout
-
1 el citroensap
-
1 tl honing
-
enkele el feta
-
een handvol verse muntblaadjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Marineer de kip:Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Meng met de olijfolie en ras el hanout.
Leg de kipfilets in een schaal en wrijf in met de marinade. Dek goed af en zet in de koelkast.
Maak de quinoa en bulgur:Kook de quinoa en bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking.
Maak de yoghurtmuntdressing: Was de muntblaadjes en pel de knoflook. Blender met de yoghurt en breng op smaak met vers gemalen peper, zeezout en citroensap.
Maak de Marokkaanse wortelen:Was de wortelen en snijd het groen kort. Meng de olijfolie met de specerijen, citroensap en honing en schep er de wortelen door.
Verdeel de wortelen over de bakplaat en rooster ongeveer 20 minuten. De gaartijd hangt af van de dikte van de wortelen.
Verbrokkel de feta en snipper de munt. Haal de wortelen uit de oven, schik ze op een schaal en werk af met de feta en munt.
Bak de kip:Haal de kip uit de marinade en bak ze in de oven of op de pan.
Werk af:Snijd de kip in plakjes en serveer met de quinoa en bulgur, geroosterde wortelen en yoghurtmuntdressing.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be