Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappel en rozemarijn (Manil's, Antwerpen)

Ingrediënten

  • 4 ribben
  • 5 tenen look
  • een paar el cayennepeper
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 kg zoete aardappelen
  • verse rozemarijn
  • 3 el ahornsiroop
  • een scheut worchestersaus
  • een scheut sojasaus
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • een flinke scheut Bourbon whisky

Onlangs naar het pop-uprestaurant van Mieke en Lieve geweest? Wil je graag één van de gerechten maken? Lieve en Mieke leggen je stap voor stap uit hoe je hun honey glazed ribbs maakt! Perfect voor op de barbecue.

Tip: meer recepten uit Mijn Pop-Uprestaurant? Neem hier een kijkje.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Plet twee teentjes look en meng ze met een flinke scheut olijfolie, cayennepeper, peper en zout. Laat de ribbetjes een nacht trekken in deze kruidenmengeling.

  2. Bak de ribbetjes ca. 45 minuten in de oven op 150 °C of bak ze op de barbecue.

  3. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes of in frietjes. Spoel ze en meng ze in een ovenschotel met drie teentjes look en een paar takjes rozemarijn. Overgiet met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen, afhankelijk van de oven, ca. 35 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C. Meng ze ondertussen af en toe door elkaar.

  4. Meng ondertussen de ahornsiroop, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, mosterd, ketchup en whisky naar eigen smaak. Pel en plet wat teentjes look, hak enkele takjes rozemarijn grof en meng dit onder de marinade. Kruid met peper en zout. 

  5. Haal de ribbetjes uit de oven, bestrijk ze met deze marinade en laat ze nog even verder garen in de oven. 

  6. Versnijd ze vervolgens en serveer ze met de zoete aardappelen en een takje rozemarijn.

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!