Ovenschotel 'chili con carne' met zoete aardappel, zure room en nacho's

Ingrediënten

voor de afwerking

  • een paar takjes koriander
  • 1 zak nacho's
  • een paar opgelegde jalapeno pepers
  • 200 g gemalen cheddar

voor het gehakt

  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 zoete ui
  • peper
  • zout
  • ½ bot peterselie

voor de saus

  • 250 g witte bonen
  • 250 g rode kidneybonen
  • 2 tenen look
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 250 g tomatenpassata

voor de puree

  • 500 g aardappelen (loskokend)
  • 500 g zoete aardappel
  • peper
  • fleur de sel
  • nootmuskaat
  • 150 g zure room

Chili con carne, daar zijn we fan van. Sofie maakt het nog beter door er een ovenschotel van te maken. Met zoete aardappel, jalapeno pepers én nacho's. Meer van dat graag!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Schil zowel de zoete als gewone aardappelen. Snij in stukjes. Spoel.Stoom ze gaar (15 minuten vanaf het water kookt).

  2. Kruid het gehakt met peper en zout. Snij de zoete ui fijn. Meng onder het gehakt. Hak peterselie fijn.Meng de helft onder het gehakt. Voeg paneermeel toe. Duw plat in de ovenschotel.

  3. Plet twee tenen look. Snij fijn. Zet een pot op het vuur. Verhit olijfolie. Fruit de look aan. Vijzel het korianderzaad fijn. Voeg alle kruiden toe. Bak even mee. Voeg tomatenconcentraat, bonen, passata, peper, zout en agave toe. Laat 5 minuten pruttelen. Roer er de rest van de peterselie onder.

  4. Lepel op het gehakt.

  5. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg peper, zout, nootmuskaat en zure room toe. Verdeel over de ovenschotel.

  6. Steek 30 minuten in de oven van 190°C.

  7. Haal uit de oven en bestrooi met cheddar. Zet nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.

  8. Werk af met nacho’s, koriander en jalapeno pepers.

0
Nog geen stemmen