Gevulde groenten met lamsgehakt

Gevulde groenten met lamsgehakt

Ingrediënten

  • 4 groenten naar keuze (paprika, ronde aubergine, courgette)
  • 1 rode paprika of courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 ei
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (blik)
  • 3 el broodkruim of paneermeel
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Opgevuld smaakt lekker! Paprika's, aubergines of courgettes, opgevuld met lamsgehakt smaken ze nog beter!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Grieks
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de rijst 10 minuten in kokend water op een zacht vuur. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de groenten in de lengte doormidden (aubergines en klassieke courgettes) of snijd een dekseltje eraf (paprika's en ronde courgettes). Schep de courgettes en de aubergines leeg met een parisienneboor.      

  2. Hak het vruchtvlees van de 2 aubergines of de 2 courgettes (of van 1 volledige courgette, als je gevulde paprika's bereidt) grof.

  3.  Laat 10 minuten fruiten op een matig vuur in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie, de gehakte ui, de Provençaalse kruiden en de geperste teentjes look. Voeg ook 1 in dobbelsteentjes gesneden rode paprika toe als je gevulde courgettes of aubergines maakt.

  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 180° C (stand 6). Doe de tomaten in een grote ovenschaal en voeg er 2 el olijfolie, zout en peper aan toe. Meng het broodkruim met de geraspte pecorino en zet opzij. 

  5. Haal de sauteerpan van het vuur. Voeg er de rijst, het gehakt, het ei, de peterselie, het zout en de peper aan toe. Meng zorgvuldig. Vul de (halve) groenten met de bereiding en bestrooi ze met het kaas-broodmengsel. Leg de groenten in de schaal met de saus en bak 25 minuten in de oven voor halve klassieke courgettes of aubergines. Ronde courgettes en/of paprika's bak je 40 minuten in de oven.

  6. Dien warm op met wat brood.

  7. Tip: bestrijk de dekseltjes van de paprika's en de ronde courgettes met een beetje olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven in een andere schotel.  

0

Nog geen stemmen