Glasnoedelsalade met kip
Ingrediënten
-
2 rode pepertjes
-
2 kipfilets
-
10 teriyakisaus
-
150 gr glasnoedels
-
1 rode paprika
-
2 wortelen
-
30 gr gember
-
2 limoenen
-
zout
-
2 bruine suiker
-
2 sesamolie
-
sesamzaadjes
-
walnoten
Bereiding
Laat de kip marineren in de teriyakisaus. (20 min).
Week de glasnoedels in koud water, haal deze uit het water en overgiet met kokend water. 3 à 4 minuten later afgieten en laten afkoelen.
Maak de paprika, de spitskool en de wortels schoon. Schillen en fijnsnijden. Meng de groenten met de glasnoedels.
Gember schillen en raspen. Snij de rode pepers in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snij deze zeer fijn. Pers de limoenen uit. Meng met zout en de suiker. Klop de sesamolie en 1 lp olie erdoorheen. Roer de rode pepers en de gember dooreen. Meng met de glasnoedelsalade en laat een tijdje marineren.
Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Alsook de sesamzaadjes.
Verhit 2 lp olie in een pan en bak het vlees gaar. Laat afkoelen. Snij het vlees in dunne plakjes en breng de salade op smaak met peper en zout en zeer fijn gesneden chilipeper (kleine rode peper). Meng alles samen met de noten en de sesamzaadjes. Opdienen in leuke kommetjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be