Glutenvrije pizza

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Glutenvrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pizzadeeg: Meng de droge ingrediënten (rijstebloem + maïszetmeel + aardappelzetmeel + tapiocazetmeel + suiker + gist + zout) goed door mekaar. Mix het water, de olijfolie (1el) en de ciderazijn eerst goed door mekaar in de keukenmachine op hoge snelheid.

  2. Verlaag vervolgens de snelheid en voeg de droge ingrediënten eraan toe tot ze een geheel vormen. Schakel de mixer even uit, schraap de zijkanten af en mix nog 2 minuten op mediumsnelheid. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, rol het uit op een met rijstebloem bestoven werkvlak en maak rondjes van +/- 24 cm.

  3. Bak deze gedurende 12 minuten op een ingevette bakplaat, pizzavorm of bakpapier in een voorverwarmde oven van 180°C zonder het beleg. (Deze half afgebakken pizza’s kunnen 2 maanden in de diepvrieskast bewaard worden.)

  4. Afwerking: Mix de Italiaanse tomaatjes met de basilicum in de blender (deze basis kan je een week in de diepvrieskast bewaren). Besmeer de half afgebakken pizzabodems met de basissaus, snijd de kerstomaatjes, de groene en zwarte olijven in tweeën en verdeel ze over de pizza’s.

  5. Leg vervolgens 4 plakjes Coppa op de pizza en strooi er de rozemarijn samen met enkele kappertjes overheen. Bestrooi de pizza nu rijkelijk met de pecorino en besprenkel met olijfolie.

  6. Bak af in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 12 minuten. Werk af met raketsla en olijfolie

0
Nog geen stemmen