Glutenvrije garnalenmuffin
Ingrediënten
-
60 gr geraspte pecorino
-
100 gr maïszetmeel
-
250 gr grijze garnalen
-
25 gr rijstmeel
-
25 gr tapiocameel
-
1½ th lepel glutenvrij bakpoeder
-
½ th lepel bicarbonaat
-
1 th lepel xanthaangom
-
1 ei
-
200 ml yoghurt
-
3 el olijfolie
-
30 gr verse bieslook
-
1 el citroensap
-
1 el verse glutenvrije mayonaise
-
1 el verse basilicum, fijngehakt
Bereiding
Meng de maïzena, het rijstemeel, het tapiocameel, het bakpoeder, het bicarbonaat en de xanthaangom in een kom goed onder elkaar. Kruid goed met peper en zout. Meng er vervolgens de geraspte kaas, de fijngesneden bieslook onder samen met 100 gr garnalen.
Breek het ei erboven, roer 150 ml yoghurt en de olijfolie eronder. Meng met een spatel tot een stevig beslag.
Verdeel dit over een flexibele muffinvorm (6 muffins) en bak dit af in een voorverwarmde oven van 180°C (heteluchtoven) of 200°C (traditionele oven) gedurende 16 à 20 minuten.
Meng voor de dressing 50 ml yoghurt, mayonaise, citroensap en basilicum. Kruid af met peper en zout. Meng op het eind de overgebleven garnalen eronder.
Serveer op een bedje van sla met de warme muffin in het midden. Snijd de muffin half doormidden en breng de dressing aan op de doorsnede van de muffin.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be