IJskoude meringuetaart

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 dikke meringues
  • 30 cl vloeibare volle room
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (en/of rum)
  • 150 gr diepgevroren aardbeien of frambozen
  • een vorm (charlotte of tulband) met deksel die in de diepvriezer mag
Gevorderde
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Meng in een kom de room, 4 eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker.

  2. Klop het eiwit stijf (vergeet het snuifje zout niet).

  3. Roer het stijfgeklopte eiwit onder de bereiding.

  4. Verbrokkel de meringues.

  5. Leg in de vorm een laagje meringue, een laagje “roombereiding”, een laagje frambozen (als u voor fruit kiest), een laagje meringue en een laagje roombereiding.

  6. Zet het deksel op de vorm en zet de vorm 24 uur in de diepvriezer.

  7. Haal de meringuetaart 20 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Haal ze uit de vorm en versier ze met frambozen of aardbeien en slagroom. U kan de taart ook serveren met frambozencoulis.

0
Nog geen stemmen