Eend braden

Ingrediënten

  • 1½ kg eend
  • 1 sinaasappel
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl water
  • 1 kippenbouillon
  • 1 fles rode wijn
  • peper en zout
  • cressonette (tuinkers)
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kuis de eend goed en snij de billen, vleugels en poep eraf. Kruid met peper & zout.

  2. Zet een braadpan op het vuur en smelt de boter. Bak de stukken eend aan in de braadpan gedurende een 5-tal minuten. Snij een sinaasappel in stukken en leg ze mee in de pan.

  3. Snij de sjalotjes grof en voeg ze toe, samen met de look, tijm en laurier. Draai de eend om en blus met water en rode wijn. Voeg de kippenbouillon toe. Bedek de pan met zilverpapier en zet 35 à 40 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Doe de laatste 10 min het zilverpapier eraf.

  5. Haal de eendenborst uit de oven en versnijd ze. Serveer met een schijfje sinaasappel en cressonette. Laat de billetjes nog 3 kwartier à 1 uur verder garen in de saus op een zacht vuur.

0
Nog geen stemmen

Eend braden

1. Bak de billen en de borsten apart
2. Gebruik niet te veel vetstof
3. Bak de eend eerst mooi bruin
4. Zet de eend niet te lang in de oven