Kleurige salsasalade met feta

Ingrediënten

  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 2 fijngesnipperde rode uien
  • 2 fijngesnipperde teentjes look
  • 1 blik rode bonen
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gr feta
  • 5 el zwarte olijven
  • ½ kg trostomaten

Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 5 el aijn
  • 1 th lepel sambal oelek
  • suiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Salade

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.

  2. Snij de tomaten in partjes. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  3. Hak de peterselie fijn, verbrokkel de feta, spoel de rode bonen en laat ze uitlekken.

  4. Meng de dressingingrediënten met een glas water en breng op smaak met suiker, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Schep paprikablokjes, tomaten, ui, look, olijven, rode bonen, dressing en peterselie door elkaar. Bestrooi met de feta en serveer.

5
Average: 5 (1 vote)

Kook! Fris & zomers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:
175 x 285 mm
Aantal pagina’s:
167 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789089311948