Knolseldersoepje met gerookte zalm

Ingrediënten

  • nootmuskaat
  • 1 aardappel
  • 1 ajuin
  • room
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 l groentenbouilon
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in een grote pot met een klontje boter. Bevochtig met de bouillon en laat 45 minuten koken tot alle groenten gaar zijn. Mix het geheel en voeg de room en wat nootmuskaat toe.

  2. Pluk enkele bleke blaadjes uit het midden van een selder. Snij de zalm in reepjes.

  3. Serveer de soep met een toefje gerookte zalm in het midden en werk af met blaadjes selder.

0
Nog geen stemmen

Gérard Bertrand, Gris Blanc 2011 (Pays D’Oc, Frankrijk)

Vasco Group, €7,95
Tussen ‘wit’ en ‘rosé’. Supersappig en hyperfris, met royaal perzik en roze pompelmoes in de hoofdrol.