Lamsboutsneden met geitenkaas en gekonfijte tomaten
Ingrediënten
-
4 niet te dikke lapjes lamsbout (Europees lam)
-
1 buche gerijpte geitenkaas (of stukjes Rocamadour)
-
100 g gekonfijte tomaten in olie
-
4 takjes rozemarijn
-
2 el olijfolie
-
peper
-
gegrilde groenten naar keuze bv. paprika, aubergine, courgette, ...
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de geitenkaas indien nodig in 8 dikke schijfjes en hak de gekonfijte tomaten grof.
Verhit een pan zonder olie op een hoog vuur. Bestrijk de lapjes lamsbout met olijfolie, leg ze in de pan en laat 1.30 minuut aanbakken aan elke zijde.
Schik ze in een ovenschaal en leg 2 schijfjes geitenkaas (of 1 Rocamadour) op elk lapje lamsbout. Kruid met peper en strooi er de tomaten en de rozemarijn overheen.
Zet onder de warme gril tot de kaas net begint te smelten (blijf erbij!) Dien meteen op met de gegrilde groenten.
Tip: snijd de vetrand van de plakjes lamsbout in zodat ze hun vorm niet verliezen tijdens het bakken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be