Quiche met chipolata, brie en cantharellen
Ingrediënten
voor het korstdeeg
voor de vulling
-
200 g girolles (of cantharellen of hanenkammen)
-
1 teentje look
-
250 g chipolata
-
250 g mosterblad of mizuna
-
120 g brie
-
200 g plantaardige room
-
2 eieren
-
peper en zout
Bereiding
Begin met het deeg. Doe de bloem, zout en kokosboter in een cutter. Mix kort fijn.
Voeg al kloppend ijskoud water toe tot je een korrelig plakkerig deeg krijgt.
Haal uit de cutter. Bol op, draai in plastiek folie en laat minstens 2 uur opstijven.
Strooi bloem over het werkblad. Klop het deeg met de deegrol plat. Rol uit tot een ronde vorm ter grootte van de bakvorm. Zorg dat het overal even dik is: ongeveer van 4mm dik. Leg het deeg over de deegrol en zo in de bakvorm. Druk goed aan.
Bedek met bakpapier en leg er rijst, linzen of bonen op.
Bak zo blind 20 minuten op 180 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de vulling voor de quiche.
Doe twee eetlepels olijfolie in een pan. Bak de chipolataworsten in de pan. Draai ze om na een paar minuten en bak verder. Snij de worstjes in hapklare stukken.
Borstel de hanenkammen of girollen (= cantharellen) proper. Snij ze grof. Pel een teentje look.
Smelt een klontje plantaardige boter in een pan. Pers het teentje look in de pan en bak de paddenstoelen aan.
Meng de room met de eitjes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder het bakpapier. Vul op met paddenstoelen, chipolata, stukjes Brie.
Plaats de vorm in de oven. Vul op met de room in de oven. Zo mors je niet onderweg.
Stop 35 tot 45 minuten op 190 graden Celsius in de voorverwarmde oven tot de quiche warm en gaar is. Prik met een breinaald of satéstokje in de quiche. Blijft er geen deeg meer kleven, dan is het gaar.
Haal uit de oven en serveer met wat mosterdblad.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be