Ans quiche met Peerse geitenkaas, prei en notencrumble
Ingrediënten
voor de quiche
-
1 vel bladerdeeg
-
droge linzen of bonen om te bakken
-
½ ui
-
½ rode ui
-
4 stengels prei
-
200 g geitenkaas
-
100 g kastanjepaddenstoelen
-
6 eieren
-
100 ml volle room
-
peper
-
zout
voor de notencrumble
-
2 el honing
-
1 handvol hazelnoten
-
1 handvol walnoten
-
enkele takjes tijm
voor het slaatje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Rol het bladerdeeg uit in de bakvorm. Prik erin met een vork. Bedek met een vel bakpapier. Duw goed aan in de plooitjes en tegen de rand. Strooi er de (bak)linzen – of bonen over.
Bak zo 15 à 20 minuten blind.
Was en snij het wit van prei fijn. Snij ook de uien fijn. Borstel de paddenstoelen proper en snij in fijne plakjes.
Stoof de prei aan in wat olijfolie. Voeg de ui toe en stoof mee aan. Zorg dat het niet aanbakt.
Maak het beslag. Kluts de eieren los en voeg samen met de room. Kruid met peper en zout.
Voeg de gestoofde prei toe.
Stoof ondertussen de schijfjes champignon gaar. Voeg ze toe aan het beslag. Roer alles onder elkaar.
Haal het blindgebakken deeg uit de oven. Verwijder het bakpapier en de linzen of bonen. Die laatste kun je hergebruiken. Verhoog de temperatuur naar 180°C.
Verdeel de vulling over het deeg. Verkruimel de geitenkaas over de quiche. Kruid extra met peper.
Bak 40 minuten in de oven op 180°C.
Snij voor het slaatje de ui en venkel fijn. Meng onder de rucola.
Hak de noten grof. Bak de noten op en kruid met tijm. Voeg eetlepels honing toe. Bak even op.
Haal de quiche uit de oven. Verdeel de noten over de quiche. Serveer met het slaatje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be