Ann Vertriest
Mosselen Provençale met pastis
Ingrediënten
-
4 kg mosselen
-
1 ui, grof gesneden
-
1 dl pastis
-
200 ml room
-
1 el dragon, fijngehakt
-
2 el bieslook
-
2 eierdooiers
-
½ citroen(sap)
-
zwarte peper
-
klontje boter
Bereiding
Stoof de ui en venkel in wat boter tot de ui glazig ziet. Blus met de pastis en laat 1 minuutje inkoken. Doe de gekuiste mosselen bij de venkel, kruid met peper, deksel op de pan en laat gedurende 8 minuutjes garen.
Schep de mosselen uit de pan en hou warm.
Doe de room en de eierdooiers in een kommetje en klop los. Voeg er de bieslook en dragon aan toe en het sap. Doe de room bij het mosselsap en laat al roerend wat indikken.
Verdeel de mosselen over de borden en schep er de saus over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be