Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel

Ingrediënten

  • 2 persappelsienen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 10 g boter
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • ½ bosje dille
  • peper
  • zout
  • 1 el bloemsuiker

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groene stengels van de venkelknol, verdeel de knol in vier en verwijder de harde kern.

  2. Was de sinaasappel. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de 2 sinaasappelen om enkel het sap te behouden.

  3. Snij de zalm in reepjes.

  4. Laat in een pan de venkel 5 min al roerend fruiten in olijfolie. Voeg sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil, wittewijnazijn en de poedersuiker toe.

  5. Laat dit sudderen zonder deksel. Zorg dat het sap tot 1/3 ingekookt is en de venkel wat karamelisseert. 

  6. Bind met een klontje boter, meng en zet de saus apart.

  7. Neem voor de pasta een grote kookpot en vul met water. Voeg een flinke snuif toe aan het water. Breng aan de kook en voeg de Orecchiette Barilla® toe. Kook al dente volgens de verpakking.

  8. Giet de pasta af, laat uitlekken en doe de pasta bij de saus en venkel.

  9. Leg de reepjes zalm net voor het opdienen op de pasta. Werk af met wat dille. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen