Paashaasbrood met dipsaus en rauwe groentjes

Paashaasbrood met lentedipsaus en rauwe groentjes

Ingrediënten

voor de dipsaus

  • 150 g mayonaise (of Griekse yoghurt)
  • bruchetta- of Italiaanse kruiden

Het is bijna Pasen, dus wij tellen af met elke dag een lekker receptje. Deze keer op het menu: een Paashaasbrood. Hol het samen met de kinderen uit, vul het op met een lekkere dipsaus en serveer het met crackers of groentjes. Succes verzekerd!

Tip: mag het iets gezonder? Vervang dan de mayonaise door yoghurt.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Hol het grote ronde brood uit. Snij van de uitgeholde korst twee oortjes.

  2. Bevestig de pistolet met een paar tandenstokers. Bevestig op dezelfde manier de oortjes. 

  3. Versier de ronde pistolet met de snoepjes, bevestig ze eventueel met wat glazuur. Maak zo een gezichtje.

  4. Meng de mayonaise of yoghurt met de kruiden. Lepel in het uitgeholde brood. Garneer met verse peterselie.

  5. Schil de wortelen. Snij in balkjes. Was de komkommer. Snij ook in balkjes. Was de tomaatjes. 

  6. Serveer de paashaas met de rauwe groentjes.

0

Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info