'Hotdogs' met kinderchampagne
Ingrediënten
voor de 'ketchup'
-
enkele el zure room
-
1 el tomatenconcentraat
voor de 'mosterd'
-
enkele el zure room
-
1 tl mosterd
voor de 'oogjes'
-
een handvol olijven
voor de 'tong'
-
een handvol augurkjes
voor de hotdogs
-
8 volkoren sandwiches
-
2 rolletjes kipchipolata
-
2 stevige tomaten
voor de 'veggieworsten'
-
3 el gekookte geschilde aardappelen
-
1 el maiskorrels
-
1 el gesneden wit van prei
-
1 el geraspte wortel
-
een handvol fijngehakte platte peterselie
-
1 eidooier
-
een handvol paneermeel
-
arachide olie
voor de kinderchampagne
-
een deel bio appelsap
-
een deel bio druivensap
-
bevroren frambozen
-
ijsblokjes
-
bruiswater
Bereiding
Maak de versiering van de hotdogs: Meng de helft van de zure room met het tomatenconcentraat en de andere helft met de mosterd. Schep de 'ketchup' en de 'mosterd' in afzonderlijke spuitzakjes. Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in fijne schijfjes. Snijd de olijven in schijfjes. Snijd de broodjes open maar zorg ervoor dat je ze niet volledig doorsnijdt.
Maak de veggie worsten: Cutter de aardappelen met de groenten en kruiden en meng er de eidooier door. Vorm er met je handen worstjes van en haal ze door het paneermeel. Verhit de olie in een pan en bak de worstjes mooi bruin.
Bak de chipolata: Rol de chipolata los en verdeel ze in worstjes. Bak ze rondom mooi bruin in de hete olie.
Maak de hotdogs: Verdeel de sneetjes tomaat en de chipolata of veggie worstjes over de sandwiches. Spuit 'tandjes' met de 'ketchup' en 'mosterd' en kleef 'oogjes' van de olijvenschijfjes (gebruik hiervoor wat honing). Snijd de augurkjes doormidden en steek ze onder de worstjes als 'tong'.
Maak de kinderchampagne: Meng een deel bio appelsap met een deel bio druivensap in een glas of karaf en doe er de bevroren framboosjes en ijsblokjes bij. Top aan met het bruiswater (of voor een volwassen versie met bubbels).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be