Paasslaatje met lam

Ingrediënten

  • 65 gr rucola
  • ½ citroen
  • 200 gr lamsnootje
  • ½ bussel asperge
  • ½ courgette
  • 1 tak trostomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • peper en fleur de sel
Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Leg de tomaatjes met takje en al in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met fleur de sel en zwarte peper. Zet ze 12 minuutjes in de oven.

  2. Breek het houterige gedeelte van de asperges. Blancheer ze 3 minuutjes in licht gezouten water. Laat uitlekken. Besprenkel ze met de olijfolie.

  3. Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.

  4. Snij de courgette in plakjes van 2 mm dikte, besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Grill ze 3-4 minuutjes tot ze gaar zijn.

  5. Bestrijk het lamsnootje met olijfolie en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Grill het lamsvlees tot de gewenste gaarheid. Laat enkele minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakjes.

  6. Neem een schaal en verdeel hierop de rucola, besprenkel met olijfolie en pers er de citroen over uit. Kruid de rucola met fleur de sel en zwarte peper.

  7. Dresseer hierop de tomaatjes, de asperges, courgette en het vlees. Serveer meteen.

0
Nog geen stemmen