Pikante inktvissalade met komkommer en kappertjes

Ingrediënten

  • 1 el citroensap
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 selderstengels
  • 200 gr gele kerstomaatjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 2½ el olijfolie
  • 500 gr inktvisreepjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 el gezouten kappertjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Salade

Bereiding

  1. Doe de inktvis in een niet-metalen kom met 1½ eetlepel olijfolie, de knoflook en de chilipeper en meng goed om de inktvis te bedekken. Dek af en laat 2-3 uur in de koelkast marineren.

  2. Verwarm een grote braadpan op een hoog vuur. Leg de inktvis erin en bak 1-2 minuten aan weerskanten tot hij net gaar is – pas op dat je de inktvis niet te gaar laat worden, anders wordt hij taai.

  3. Doe de komkommer, tomaten, selderie, selderieblaadjes en basilicum in een grote kom. Klop de rest van de olijfolie met het citroensap en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Doe de inktvis in de kom en meng goed. Schik de salade op een groot bord, bestrooi met de kappertjes en sprenkel de citroendressing erover. Dien meteen op.

0
Nog geen stemmen