Pastasalade met zongedroogde tomaatjes en koekje met honing en chocolade

Ingrediënten

  • 2 gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • 12 boterkoekjes (petit beurre)
  • 100 gr zongedropogde tomaatjes op olie
  • 400 gr spirelli
  • 200 gr melkchocolade
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pastasalade: Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Als de pasta gaar is in een vergiet gieten en afspoelen met koud water. Snij de tomaatjes in 2 en de mozzarella in blokjes. Meng alles samen met de olie van de tomaatjes en de peterselie onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  2. Koekje met honing en chocolade: Breng wat water in een kookpot aan de kook en plaats er een glazen kom op die groter is dan de kookpot (au bain marie). Breek de chocolade in de kom en roer tot alles gesmolten is.

  3. Neem 3 koekjes en spuit op 2 koekjes een beetje honing in het midden. Leg de koekjes op elkaar je zal zien dat ze blijven plakken. Dompel nu de randjes in de chocolade en leg ze op bakpapier om hard te laten worden.

0
Nog geen stemmen