acaciahoning

Eigenschappen

  • Categorie: 
    Kruiden

Acaciahoning is een heldere vloeibare honing met subtiel en zachte aroma, geoogst op acaciabloesems. Gebruikt in bereidingen waarin het honingaroma niet mag domineren. Acacia is zeer streekgebonden. De acaciabomen geven veel honing op een zanderige grond. Typisch aan acaciahoning is dat ze door een hoge concentratie fructose zeer vloeibaar blijft. Acacia honing is een delicatesse die gewaardeerd wordt voor zijn milde smaak met hints van bloemen en zachte textuur.

Bewaar de honing in een gesloten pot op een donkere plaats. Hij behoudt gemiddeld 1 tot 2 jaar zijn volle aroma. Daarna kan het zijn dat de honing wat gekristalliseerd is, dit betekent dat er korreltjes zijn ontstaan. Om deze weg te werken kan u de pot au bain-marie verwarmen. De pot honing mag niet warmer worden dan 40°C.

Wanneer u voor een gerecht liever honing dan suiker gebruikt, dient u de in het recept aangegeven hoeveelheid suiker met een kwart en de hoeveelheid vocht met een achtste te verminderen. Honing wordt vooral gebruikt in thee en gebak.

Recepten