Pikante buideltjes

Ingrediënten

  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 4 fijngesneden chilipeper
  • 16 langoustines
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 bosui
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de langoustines en verwijder de zwarte draad aan de rugzijde. Hak de langoustines grof.

  2. Verhit de olijfolie op laag vuur in een braadpan of een koekenpan en fruit het basilicum, de peterselie, de sjalot en de knoflook zonder ze te laten kleuren. Voeg de langoustines, de courgette, de paprika en de chilipeper toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat 5 minuten smoren.

  3. Bestrijk de velletjes filodeeg met olie en vouw ze tot rechthoeken van 15 x 15 cm. Schep in het midden van elk deeglapje een eetlepel van de vulling. Vouw het deeg over de vulling en druk het boven de vulling samen. Knoop de buideltjes dicht met de ‘touwtjes’ van geblancheerde bosui.

  4. Bak de buideltjes 10 minuten in de hete oven en serveer ze warm.

0
Nog geen stemmen

Creoolse keuken

Auteur:
Babette de Rozières
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN:
9789047506164