Pizza met bosbessen

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voor het deeg: Rol het pizzadeeg nog even uit met een deegroller. Verdeel het deeg voor 2 pizza's van middelgroot formaat in twee porties en rol die tot ballen. Neem een deegroller en rol er elke bol mee uit tot een cirkel van het gewenste formaat. Laat het deeg zoals het is als je 1 grote pizza wil maken.

  2. Voor de garnituur: Meng in een kleine kom de tafelsuiker met de vanillesuiker. Strooi het suikermengsel uit over de deegcirkels en strijk het dan met je vingertoppen over beide oppervlakken uit. Garneer de pizza's met de afgespoelde en drooggedepte bosbessen, waarbij je een rand van 2 cm breed vrij laat.

  3. Het bakken: Bak de pizza of pizza's 10 tot 15 minuten in een oven op 220°C. Draai de bakplaat minstens één keer tijdens het bakken, zodat de pizza of pizza's mooi gelijkmatig gaar worden. Neem de pizza of pizza's uit de oven zodra de korst mooi goudgeel is en de bosbessen zacht zijn en hun sap gaan loslaten. Laat de pizza of pizza's voor het serveren een paar minuten afkoelen op een draadrooster.

  4. Tip: Snijd de pizza in parten en serveer met een schep vanilleroomijs op elke part. Het ijs zal smelten en mooi in het bosbessensap uitvloeien.

0
Nog geen stemmen

Zoete pizza's

Recepten
Lene Knuden
Redactie
Graven13
Uitgeverij
Good Cook Publishing
Fotografie
Lene Knuden
ISBN
9789461430649
Kostprijs
8,95€
Aantal pagina's
72 pagina's