Pizzachips met oregano en fetadip

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 100 gr fetakaas
  • 2 eieren
  • 3 eigeel
  • peper van de molen
  • 1 th lepel gemalen koriander
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 gedroogde oregano
  • 2 th lepel fijn zeezout
  • 200 gr semolina (bloem van harde tarwe)
  • 200 gr bloem (00)
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 2 gehakte korianderblaadjes
  • rasp van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Meng de bloem met de semolina, het zeezout, de oregano, het knoflookpoeder, de gemalen koriander en peper van de molen.

  2. Voeg hierbij de het eigeel. Kneed in de keukenmachine. Voeg tijdens het kneden geleidelijk de eieren toe tot je een stevig en elastisch deeg krijgt. Het kan zijn dat je nog een extra ei moet toevoegen, dit hangt af van de grootte van de eieren.

  3. Verpak het deeg in plastiekfolie en laat het een uurtjes rusten in de koelkast. Draai het vervolgens door de pastamachine tot je een flinterdun deeg hebt. (indien niet in het bezit van een pastamachine, dun uitrollen met de deegrol). Leg het deeg nu op een stuk boterpapier .

  4. Verwarm de oven voor op 130°c . Bak de chips 20 min af tot ze krokant zijn. Breek ze in de gewenste grootte.

  5. Mix voor de dip de feta en de melk. Meng met de yoghurt, limoenrasp, koriander en gesnipperde knoflook. Kruid met pezo.

0
Nog geen stemmen