Pulled pork met appelcider

Ingrediënten

  • 50 ml whiskey
  • 50 ml appelcider
  • 50 ml appelsap
  • extra appelcider
  • 4 broodjes
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • boter
  • ahornsiroop

voor de rub

  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 3 theelepels zout

voor de barbecuesaus

  • 350 ml appelcider
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel mosterd

De zoete smaak van appelcider op lekker sappig varkensvlees, dat is smullen geblazen. Met deze hoeveelheid vul je zo'n 6 tot 8 hongerige magen!

TIP: Gebruik eventueel een vleesthermometer om de gaarheid van het vlees te controleren. De kerntemperatuur zou 90 tot 93 °C moeten bedragen.

 

Beginner
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1.  Maak de rub. Rooster het koriander- en mosterdzaad in een droge koekenpan en kneus de zaadjes in een vijzel. Meng ze met de rest van de ingrediënten. 

  2. Wrijf het vlees rondom goed in met de rub, wikkel het in plasticfolie en zet het 12 uur in de koelkast. 

  3. Maak de barbecuesaus. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.

  4. Haal het vlees uit de koelkast en laat het 1 uur rusten. 

  5. Verwarm de oven voor op 120 °C. 

  6. Doe de whisky, de appelcider en het appelsap in een ovenschaal, leg er het vlees in en maak er kruiselings inkepingen in. Dek goed af met aluminiumfolie en zet het 3 uur in de oven.

  7. Verwijder de aluminiumfolie en voeg eventueel nog wat appelcider toe. Zet nog 3 tot 5 uur in de oven tot het vlees erg mals is. 

  8. Haal het vlees uit de oven, lepel er nog enkele eetlepels appelcider over en laat 30 minuten rusten.

  9. Was appel zorgvuldig, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen.

  10. Smelt een klontje boter en stoof de appel en de ui aan. Voeg de ahornsiroop toe en laat op een heel zacht vuur karamelliseren. 

  11.  Snijd de broodjes doormidden

  12. Trek het vlees met twee vorken uiteen en beleg de broodjes royaal met de ‘pulled pork’. 

  13. Werk af met de barbecuesaus, de ui en de appel.

0
Nog geen stemmen

Het Grote Appelboek

In Het Grote Appelboek van Els Debremaeker vind je meer dan 100 verschillende appelrecepten.

 

Uitgegeven door Manteau

 

Zin in een voorproefje? Ontdek hier enkele recepten uit het boek!