Ragout van kreeft met knolselder en truffels

Ingrediënten

  • 1 scheutje Cognac
  • 1 halfopgeklopte room
  • 1 glas witte wijn
  • 10 gr truffels
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gr verse boter
  • 2 kreeften
  • 50 gr wilde rijst
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verdeel de kreeften in twee helften. Bak de kreeften aan in een klontje verse boter en een scheutje olijfolie.

  2. Voeg hieraan het glas witte wijn en een scheutje cognac toe en laat de kreeften gedurende 3 minuten koken.

  3. Maak een brunoise van de knolselder. Leg de brunoise in kokend water en laat 2 minuten koken.

  4. Bind het braadvocht met verse boter en 1 lepel half opgeklopte room.

  5. Voeg er de selderbrunoise en enkele schijfjes truffel aan toe. Dien op in een stoofpotje met wilde rijst.

0
Nog geen stemmen

Op een bedje van liefde

Auteur
Jan Van Parijs
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Wout Hendrickx
ISBN
9789020971064