Kreeft ‘Bleu’, kruidig gebakken in de oven
Ingrediënten
-
5 cl olijfolie
-
20 gr parmezaanse kaas
-
15 cl groentebouillon
-
10 cl witte wijn
-
3 gr fijngehakte tijm
-
20 gr paneermeel
-
1 teentje look
-
2 gr vers geraspte gember
-
5 gr Gentse mosterd
-
1 takje tijm
-
15 gr geconfijte tomaten
-
1 takje salie
-
3 gr fijngehakte look
-
5 kreeften (500gr)
-
110 gr zachte boter
Bereiding
Voorbereiding Dompel de kreeften gedurende 2 minuten onder in een grote kookpot met kokend water, gezouten met 10 g zout per liter. Verwijder de scharen, verdeel de karkassen in twee helften en verwijder het darmkanaal (als je geluk hebt, heb je een wijfje en kun je de eitjes (de koraal) recupereren).
Meng alle ingrediënten met de zachte boter. Voeg er een snuifje piment d’Espelette aan toe, een snuifje zeezout en 10 g koraal.
Leg de kruidenboter in een laag van 3 tot 4 mm tussen twee blaadjes bakpapier. Plaats minstens 30 minuten in de koelkast.
Warm 5 cl olijfolie op in een braadpan. Voeg er de geplette kruiden en het lookteentje bij.
Laat 2 minuten braden. Blus met de witte wijn en laat uitkoken. Bevochtig dan met de groentebouillon.
Bak met een deksel (het mespunt moet er kunnen door prikken als in boter). Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de kruidenboter uit in de vorm van de kreeftenstaarten.
Verwijder het bakpapier langs een zijde. Leg de boter op het kreeftenvlees en verwijder het andere vel bakpapier.
Leg de scharen 2 minuten in de oven. Leg er dan de halve staarten bij en laat nog 4 minuten garen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be