Gebakken sint-jakobsvruchten met een sausje van balsamicoazijn en truffel

Ingrediënten

  • 1 truffeljus
  • 100 gr boter
  • 1 th truffelolie
  • rucolasla
  • 8 gekonfijte tomaten
  • 2 balsamicoazijn
  • schijfjes Pata negraham (julienne)
  • 12 sint-jakobsschelpen
  • 4 plakjes gedroogd spek
  • basilicumolie
  • peper
  • zout
  • truffeljulienne (facultatief)
Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schroei de sint-jakobsvruchten kort ‘a la plancha’ of in de pan. Kook de balsamicoazijn in met een weinig truffeljus en truffelolie. Werk af met peper en zout. Voeg al mixend boter toe om de saus te binden.

  2. Schik de sint-jakobsvruchten op een bord, met enkele lijntjes saus eromheen. Versier de jakobsschelpen met gekonfijte tomaat, artisjokkenchips, de julienne van de ham (en van truffel), de rucola en de plakjes gedroogd spek. Voor het gedroogde spek, snijd u gewoon spek met de vleesmachine. Leg de spekplakjes tussen twee steel pads zodat ze niet krullen. Bak het spek in de oven op 180 °C tot het mooi kleurt. Giet de basilicumolie om de schelpen op het bord. Voor de basilicumolie kookt u basilicum in water. Laat afkoelen in ijswater. Mix de basilicum met de olijfolie. Zeef de massa en vang de olie op.

5
Average: 5 (1 vote)

Gabriëlskloof, Magdalena 2010 (Bot River, Z-A)

Axybel, €18,2

Rijke en complexe mix van Sémillon en Sauvignon. Een stroom kiwi, limoen, ananas en abrikoos, maar ook een aardse, kruidige ondertoon.

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957