Ijspraline van venkel, parmaham, kroepoek van venkel en rijst, langoustines

Ingrediënten

Kroepoek

  • 200 gr rijst
  • 500 gr water
  • 250 gr venkelsap
  • 5 gr zout
  • 1 el venkelzaadjes

ijspraline

  • 100 gr water
  • 100 gr melk
  • 100 gr suiker
  • 100 gr venkelsap
  • 1 el citroensap
  • 1 blaadje gelatine
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Ijspraline: verwarm het water en voeg hieraan de gelatine toe. Al de andere ingrediënten mag je toevoegen en als ijs afdraaien. Je kan het ijs in een vormpje laten opstijven of serveren als een quenelle.

  2. Kroepoek: de rijst aan de kook brengen met het water en het venkel sap. Voeg de geplette venkelzaadjes en het zout toe. Kook tot de rijst gaar is en het vocht opgenomen. Smeer dun uit op een ovenplaat en laat drogen op een warme plaats. Bak krokant in een friteuse.

  3. Bak de langoustines mooi goudbruin in een weinig koolzaadolie. De liefhebbers kunnen een klontje boter en een takje tijm toevoegen.

  4. Serveer met de parmaham.

0

Nog geen stemmen