Risotto met peren, pancetta en gorgonzola
Ingrediënten
-
zout
-
peper
-
boter
-
1 takje rozemarijn
-
1 laurierblad
-
40 gr gemalen pecorino
-
½ sjalot
-
160 gr gorgonzola
-
2 peren
-
1 l water
-
80 gr pancetta
-
320 gr arboriorijst
-
1 th lepel PH Groentebouillon
Bereiding
Stoof de fijngesnipperde sjalot in een beetje boter, snijd de pancetta in fijne reepjes en voeg ze toe aan de sjalot.
Snijd de peren (bewaar een halve peer voor de afwerking) in blokjes en voeg deze samen met de fijngesneden rozemarijn toe aan de pancetta.
Smelt 40 g boter, voeg de rijst eraan toe en roer goed gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg er vervolgens een beetje warme bouillon en het laurierblaadje aan toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.
Voeg de rest van de warme bouillon er in kleine hoeveelheden aan toe. De rijst is gaar na 14 à 18 minuten.
Meng nu de pancetta en ook de gorgonzola eronder en laat de risotto even rusten. Werk af met de pecorino.
Snijd de halve peer in balkjes en werk daarmee de risotto af.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be