Dessert met speculaas

Ingrediënten

  • 250 gr speculaas
  • 75 gr boter
  • 1 potje Philadelphia natuur
  • 5 el suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml room
  • ½ citroen (sap)
  • 500 gr frambozen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Leg aluminiumfolie in een cakevorm. Zo kun je het dessert er nadien gemakkelijker uithalen.

  2. Laat de boter smelten in een pannetje. Mix de speculaas tot kruimels en meng er de boter onder. Schep het speculaasmengsel op de bodem van de cakevorm en zet die in de koelkast.

  3. Los de blaadjes gelatine op in een beetje warm water en meng het onder de Philadelphia. Voeg het citroensap en de suiker toe.

  4. Klop de room op en meng hem met het kaasmengsel. Lepel dit kaasmengsel op de speculaas en zet opnieuw in de koelkast.

  5. Mix wat fruit voor de afwerking. Zet in de koelkast.

  6. Serveer: Snijd plakjes van de vorm en dresseer de coulis erover.

4.5

Average: 4.5 (2 stemmen)

Mijn Pure Keuken 2

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020917109