Runderlapjes met sojasaus en appelcrème

Ingrediënten

  • 4 runderlapjes (dun)
  • 10 el sojasaus (bv.Kikkoman)
  • 2 tl graanmosterd
  • peper
  • 1 zoetzure appel
  • 100 g plattekaas
  • 1 tl maïzena
  • 1 el zonnebloempitten
  • 2 el neutrale olie bv. arachideolie
  • een paar blaadjes tijm

Maak indruk met dit feestelijk gerechtje, op smaak gebracht met Kikkoman sojasaus! 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Leg de runderlapjes naast elkaar. Meng vier eetlepels Kikkoman sojasaus met mosterd. Bestrijk daarmee de runderlapjes. Kruid extra met peper. 

  2. Schil en rasp de appel. Meng met plattekaas, maïzena en zonnebloempitten. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus. Bestrijk er de runderlapjes mee. 

  3. Rol de lapjes op tot roulades. Zet vast met een tandenstoker of satéstokje. Verhit olie in een pan en bak de roulades in de pan.

  4. Voeg 300ml water toe, breng aan de kook en laat 80 à 90 minuten pruttelen. 

  5. Haal de lapjes uit de saus en bind de saus naar wens met maïzena. Breng op smaak met peper, Kikkoman sojasaus en tijm. 

  6. Serveer met noedels of gebakken aardappelen.

0
Nog geen stemmen

Ontdek de klassieker onder de sojasauzen!

Kikkoman sojasaus is op natuurlijke wijze gefermenteerd en wordt al meer dan 300 jaar bereid volgens traditioneel Japans recept op basis van 4 zuivere ingrediënten: soja, tarwe, water & zout. Ontdek de klassieker onder de sojasauzen, smaakmaker in de dagelijkse keuken!

Meer weten?