Kikkoman
Runderlapjes met sojasaus en appelcrème
Ingrediënten
-
4 runderlapjes (dun)
-
10 el sojasaus (bv.Kikkoman)
-
2 tl graanmosterd
-
peper
-
1 zoetzure appel
-
100 g plattekaas
-
1 tl maïzena
-
1 el zonnebloempitten
-
2 el neutrale olie bv. arachideolie
-
een paar blaadjes tijm
Bereiding
Leg de runderlapjes naast elkaar. Meng vier eetlepels Kikkoman sojasaus met mosterd. Bestrijk daarmee de runderlapjes. Kruid extra met peper.
Schil en rasp de appel. Meng met plattekaas, maïzena en zonnebloempitten. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus. Bestrijk er de runderlapjes mee.
Rol de lapjes op tot roulades. Zet vast met een tandenstoker of satéstokje. Verhit olie in een pan en bak de roulades in de pan.
Voeg 300ml water toe, breng aan de kook en laat 80 à 90 minuten pruttelen.
Haal de lapjes uit de saus en bind de saus naar wens met maïzena. Breng op smaak met peper, Kikkoman sojasaus en tijm.
Serveer met noedels of gebakken aardappelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be