Chipolataworstjes met een karamel van balsamico
Ingrediënten
Worstjes
-
50 gr amandelschilfers
Worstjes
-
300 gr chipolataworstjes
Crème van balsamico
-
5 dl balsamicoazijn
Crème van balsamico
-
2 water
Crème van balsamico
-
250 gr suiker
Worstjes
-
scheutje olijfolie
Bereiding
Crème van balsamico: Neem een steelpan en laat op laag vuur de suiker smelten, samen met de 2 el water. Als de suiker gekarameliseerd is, voeg er dan 5 dl balsamicoazijn aan toe. Laat nog een 7-tal minuutjes op een laag vuur pruttelen tot je een karamel bekomt
Voor de worstjes: Draai de worst in kleine stukjes. Vergeet niet enkele gaatjes te prikken zodat het braadvocht weg kan. Verwarm een goeie scheut olijfolie in de pan en bak de worstjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Steek de worstjes op een prikker, haal ze door de karamel en daarna door de geroosterde amandelschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be