Chipolataworstjes met een karamel van balsamico

Ingrediënten

Worstjes

  • 50 gr amandelschilfers

Worstjes

  • 300 gr chipolataworstjes

Crème van balsamico

Crème van balsamico

  • 2 water

Crème van balsamico

  • 250 gr suiker

Worstjes

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Crème van balsamico: Neem een steelpan en laat op laag vuur de suiker smelten, samen met de 2 el water. Als de suiker gekarameliseerd is, voeg er dan 5 dl balsamicoazijn aan toe. Laat nog een 7-tal minuutjes op een laag vuur pruttelen tot je een karamel bekomt

  2. Voor de worstjes: Draai de worst in kleine stukjes. Vergeet niet enkele gaatjes te prikken zodat het braadvocht weg kan. Verwarm een goeie scheut olijfolie in de pan en bak de worstjes tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. Steek de worstjes op een prikker, haal ze door de karamel en daarna door de geroosterde amandelschilfers.

0
Nog geen stemmen