Sandra's Slimme Start: Lasagne van witte kool

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Vegetarisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verwijder de nerven van de bladeren van de witte kool en blancheer de bladeren 4 à 5 minuten in gezouten kokend water.

  3. Laat de bladeren schrikken onder koud water en laat ze uitlekken.

  4.   

  5. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en stoof er de ui en de knoflook glazig in.

  6. Snijd de selder in stukjes en de champignons in schijfjes en voeg toe aan de pan. Laat enkele minuten meestoven en kruid bij met peper en zout en Italiaanse kruiden.

  7. Voeg de linzen, tomatenblokjes en -puree toe en roer goed om. Laat zachtjes sudderen gedurende 8 à 10 minuten. Scheur er enkele basilicumblaadjes onder. 

  8. Verdeel over de bodem van een ovenschaal een laagje saus.

  9. Schik er de koolbladeren, een beetje gemalen kaas, enkele blaadjes basilicum en saus op. Herhaal en blijf opbouwen tot alle ingrediënten op zijn.

  10. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de gemalen kaas.

  11. Zet in de oven en bak 10 minuten tot de kaas goudbruin gesmolten is.

  12. Werk net voor het opdienen af met de overige blaadjes vers basilicum.

4.5

Average: 4.5 (4 stemmen)