Sesam zalm met avocado en komkommerslingers

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 150gr
  • wit en zwart sesamzaad
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 roze pompelmoes
  • zwarte peper en zeezout
  • mengeling van verse kruiden naar keuze (basilicum, koriander, peterselie )
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Scandinavisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de stukken zalm met peper en zout. Doe er de sesamzaadjes in een grote bord. Panneer een kant van de zalm in de sesamzaadjes.

  2. Schil en ontpit de avocado’s. Snijd de avocado in mooie stukken. Was en snijd de komkommer met een dunschiller tot lange sliertjes. Schil en snijd de pompelmoes in stukjes. Meng deze ingrediënten in een kom en smaak af met olijfolie, peper en zout.

  3. Verdeel de salade over vier borden. Bak de zalm rond om tot gewenste gaarheid. Serveer de zalm met de sesam kant naar boven op de salade en verdeel een beetje verse kruiden over de borden.

0
Nog geen stemmen