Spaghetti met carbonarasaus
Ingrediënten
-
160 g Spaghetti (Barilla®)
-
80 g Guanciale
-
2 eigeel
-
60 g Pecorino Romano kaas
-
zout
-
zwarte peper
Bereiding
Kook de spaghetti Barilla® in een grote pot kokend water.
Snijd ondertussen de guanciale in dunne sneden en laat ze zachtjes bakken in een grote pan zonder er vetstoffen aan toe te voegen.
Klop, tijdens het bakken, de eigelen samen met de geraspte Pecorino en twee eetlepels kokend water. Voeg er de zwarte peper aan toe.
Eenmaal de pasta al dente zijn, mag je ze afgieten en hen overbrengen in de pan met de guanciale. Haal de pan van het vuur en voeg er de geklopte eigelen bij. Daar mag tenslotte een eetlepel kokend water bij voor een romig resultaat.
Meng gedurende één minuut en vul het geheel aan met de rest van de Pecorino, extra zwarte peper en bedien de spaghetti met Carbonarasaus onmiddelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be