Spirelli met asperges, Breydelham en tomaat

Ingrediënten

  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 250 gr blokjes Breydelham
  • 500 gr witte asperges
  • 250 gr spirelli
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de spirelli gaar.

  2. Schil de asperges en snij ze in 3 stukken, hou de toppen afzonderlijk bij. Kook de aspergestengels 5 à 6 minuten in gezouten water en voeg op het einde de toppen toe. Giet de asperges af.

  3. Hak het sjalotje en de look fijn, stoof in boter en blus met witte wijn. Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe.

  4. Roer alls goed om en meng met de gekookte spirelli, de asperges en de blokjes Breydelham. Bestrooi met fijngesneden basilicum en eventueel wat blokjes tomaat.

0
Nog geen stemmen