Trio van tartaar

Ingrediënten

inktvis

  • 20 inktvisringen
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 tomaat
  • munt
  • 1 el mayonaise
  • citroensap

zalm

  • 320 gr verse zalm
  • ¼ komkommer
  • 1 el zure room
  • verse dille, versnipperd
  • 1 th lepel sojasaus
  • 1 th lepel frambozenazijn
  • peper en zout

tonijn

  • 320 gr verse tonijnsteak
  • ½ th lepel verse gember, geraspt
  • paar druppels limoensap
  • ½ th lepel wasabi
  • 1 th lepel sojasaus
  • verse koriander, versnipperd
  • peper en zout
  • 1 el mayonaise
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Tartaar van inktvis: Snij de inktvis met een scherp mes in kleine blokjes Versnipper de look en het sjalotje Snij de tomaat in 4, haal de pitten eruit en snij het vel eraf, snij de tomaat in kleine blokjes Versnipper de munt Bak de inktvis, de look en sjalot kort aan in een antikleefpan op een hoog vuur met een beetje olijfolie Kruid met peper en zout Laat dit afkoelen en uitlekken op keukenpapier Doe alles samen in een kom en pers er een beetje citroensap over Bind alles samen met de mayonnaise Dresseer op het bord door middel van een dresseerring

  2. Tartaar van zalm: Snij de zalm heel fijn Snij de komkommer in de lengte, haal de pitten eruit en snij hem dan in kleine blokjes Doe de zalm in een kom en voeg peper, zout, zure room en dille erbij Giet er een beetje sojasaus en frambozenazijn over Dresseer op het bord en leg de blokjes komkommer er op het laatst bovenop

  3. Tartaar van tonijn: Snij de tonijn heel fijn en doe in een kom Rasp de gember erover en doe een beetje limoensap erbij Voeg de sojasaus, wasabi en mayonnaise toe en roer goed door Voeg, naar smaak, nog extra limoensap en/of mayonnaise erbij Werk af met peper en zout en dresseer op het bord

0
Nog geen stemmen

Trio van tartaar

1. Gebruik verse vis
2. Gebruik een scherp mes
3. Vermijd vocht
4. Zorg voor een goede binding

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566