Stoofvlees

Ingrediënten

  • 1 witte boterham
  • 1 grimbergen
  • 1 rodenbach
  • 3 el bloem
  • 1 kg varkensvlees (voor stoofvlees)
  • vetstof

SOS Piet! Hoe maak ik het perfecte stoofvlees? Volg het recept van Piet Huysentruyt en geniet van dit heerlijke Belgische stoofpotje. Je kan dit gerecht serveren met handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayonaise.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de vetstof hazelnootbruin. Kruid het vlees goed en bak het aan beide kanten aan in de pan. Doe het vlees in de pot en voeg water bij het aanbaksel. Roer dit los en voeg dit toe aan het vlees. Strooi de bloem over het vlees en zorg dat deze zich goed verdeelt.

  2. Schil en snijd 2 ajuinen grof en bak ze ook aan in de vetstof, doe hetzelfde als met het vlees, voeg een glas water toe en maak het aanbaksel los. Warm het bier op en giet het bij het vlees en zet op een laag vuurtje. Smeer een boterham in met een dikke laag mosterd en leg deze op de stoverij.

  3. Laat minstens 45 minuten pruttelen. Proef of het vlees zacht is. Zo niet, laat het stoofvlees nog wat langer opstaan.

3.25
Average: 3.3 (4 votes)

Stoofvlees

1. Vlees en ajuin apart aanbakken.
2. Braadjus gebruiken.
3. Bloem toevoegen om te binden.
4. Geen snelkookpan gebruiken.