Sushiverrine met avocado, zalm en wasabi

Ingrediënten

Beginner
6 personen
Minder dan 15 minuten
Japans
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit. 

  2. Pureer het avocadovruchtvlees met de room en de helft van het citroensap. Breng op smaak met een mespuntje piment d'Espelette en zout. 

  3. Zeef de avocadopuree en giet in een spuitbus. Sluit goed af en voeg 2 gaspatronen toe. Schud en bewaar koel gedurende 1 uur. 

  4. Snijd de zalm in blokjes. 

  5. Meng de zalmblokjes met de rest van het citroensap en de fijngehakte dille. 

  6. Verdeel de zalmblokjes over de glaasjes. 

  7. Schud krachtig met de spuitbus en spuit de espuma van avocado op de zalm. 

  8. Werk af met een takje dille en een stukje citroen. 

0
Nog geen stemmen

L’Esprit Couvent, Cuvée B.V.L. 2011 (Bordeaux Blanc)

Huis Vossen, €8,95
Popidool Bent Van Looy maakte mee deze nerveuze, frisse blanc die  barst van limoen, bergamot en pompelmoes. Méér dan een BV-cuvée. 

100 feestelijke verrines

Auteur:
Sylvie Aït-Ali
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Dominic Van Heupen
ISBN:
9789002240263