Sushiverrine met avocado, zalm en wasabi
Ingrediënten
-
1,6 dl room
-
300 gr gerookte zalm
-
zout
-
1 th lepel fijngehakte dille
-
6 plukjes dille
-
6 stukjes citroen
Bereiding
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit.
Pureer het avocadovruchtvlees met de room en de helft van het citroensap. Breng op smaak met een mespuntje piment d'Espelette en zout.
Zeef de avocadopuree en giet in een spuitbus. Sluit goed af en voeg 2 gaspatronen toe. Schud en bewaar koel gedurende 1 uur.
Snijd de zalm in blokjes.
Meng de zalmblokjes met de rest van het citroensap en de fijngehakte dille.
Verdeel de zalmblokjes over de glaasjes.
Schud krachtig met de spuitbus en spuit de espuma van avocado op de zalm.
Werk af met een takje dille en een stukje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be