Taartje met tomaat

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 2 el tapenade
  • 80 gr emmentaler of comtékaas
  • 1 el maanzaadjes
  • enkele blaadjes rucola
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C (thermostaatstand 7). Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in dunne plakjes. Bekleed een taartvorm met een diameter van 25 centimeter met het deeg.

  2. Besmeer de taartbodem met tapenade en schik de plakjes tomaat erop. Kruid lichtjes met zout en fl ink met peper. Bedek met reepjes kaas.

  3. Bestrooi met maanzaadjes en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Dien de taart op gegarneerd met blaadjes rucola.

  4. Bij deze geparfumeerde taart kunt u een salade maken van broccoli, hamblokjes, mais en noten.

0
Nog geen stemmen