Tajine met gamba's en chermoula
Ingrediënten
-
500 gr gamba's
-
2 tenen knoflook
-
1 klein bosje bladpeterselie
-
1 bos koriander
-
1 el mild paprikapoeder
-
1 th lepel gemberpoeder
-
1 th lepel gemalen komijnzaad
-
½ th lepel cayennepeper of harissa
-
2 el olijfolie
-
¼ th lepel grof zeezout
Bereiding
Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie en koriander fijn. Doe de fijngewreven knoflook in een schaal met peterselie, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder, gemalen komijnzaad, cayennepeper, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water. Meng alles goed. Het moet een dikvloeibare saus zijn, zoals pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Pel de gamba’s op het staartje na. Kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder de donkere darmdraad. Spoel de gamba’s af en dep ze in keukenpapier droog.
Schep de gamba’s door de chermoula. Schep alles in een tajine, zet het deksel erop en stoof de tajine 15 minuten op zeer laag vuur.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be