Tartare à la minute
Ingrediënten
-
1 el graantjesmosterd
-
280 gr rundsvlees (kogelbiefstuk, supervers)
-
¼ granny smith appel
-
Maldon of grof zeezout
-
ingelegde mosterdzaadjes
-
20 blaadjes pepermunt of gewone munt (pepermunt is iets feller van smaak)
-
enkele blaadjes cress of fijne blaadjes sla
-
5 el olijfolie
-
grof zout en peper
-
1 gaargekookte rode biet
-
½ sjalot
Bereiding
Snij het vlees fijn met een mes : eerst in plakjes, daarna in blokjes.
Sjalot versnipperen en meng in het vlees samen met de graantjesmosterd, olijfolie, peper en zout.
Snij de biet in schijfjes en steek rondjes uit met een cirkeltje in metaal of plastic.
Leg een ring, formaat naar keuze (ik kies geen al te grote ring), en vul deze met de tartaar. Beleg met rode biet, ingelegde mosterdzaadjes, enkele blaadjes fijne sla.
Versnipper de munt en verdeel deze over de tartaar. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Afwerken met julienne van granny smith. Koud serveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be