Tournedos van Gandaham en kabeljauw met een bieslook-couscous
Ingrediënten
-
4 moten kabeljauw (van 120 gr/stuk)
-
4 fijne sneden Gandaham
-
100 gr couscous
-
100 gr zachte geitekaas
-
100 gr zeekraal
-
150 ml kokende groentebouillon
-
2 bosjes bieslook
-
2½ el extra vierge olijfolie
-
2½ el citroensap
Bereiding
Doe de couscous in een grote hittebestendige kom en voeg de bouillon of het water toe. Dek af en laat afkoelen, roer af en toe de klontjes los met een vork. Schep de fijngesneden bieslook eronder.
Klop de olie, het citroensap en wat zeezout en peper door elkaar en schep dit ook door de couscous. Hou nog een klein beetje apart voor de afwerking. Serveer met verkruimelde geitenkaas en garneer evt. met nog wat bieslook.
Rol de gandaham omheen de kabeljauwmoot en maak vast met een prikkertje. Leg de mootjes in een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Afbakken in de oven : 8 min op 220°C.
De zeekraal heel heel kort blancheren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be