Kwarteltjes met peperkoek, appel en een rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 1 th lepel geplette peperkorrels
  • 2 fijgehakte sjalotten
  • 2 dl demi-glace (kalfsfond)
  • suiker
  • zout
  • klontje boter
  • 2 vaste appels
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 dl rode wijn
  • ijskoude boter
  • 5 suiker
  • 1 citroen (sap)
  • 4 kwartels
  • peper
  • zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwijder de vleugeltjes van de kwartels en wrijf de kwartels met de blote hand goed in met zout en olijfolie.

  2. Laat de boter bruin worden en bak de kwartels 2,5 minuten aan elke zijde. Leg ze daarna op een rooster in een braadslede en plaats ze nog 5 minuten in een oven van 200°C.

  3. Bak de peperkoek even aan in wat boter.

  4. Snijd de appels in schijfjes en bak ze aan in wat boter. Overstrooi met een beetje suiker.

  5. Haal de kwartels uit de oven en laat ze even rusten. Snijd de billetjes en het borstvlees er af en snijd in schijfjes. Laat rusten in wat aluminiumfolie.

  6. De rodewijnsaus: laat de wijn inkoken met sjalotten, peperkorrels, tijm en het laurierblad. Voeg de suiker, het citroensap en de demi-glace toe. Kruid met peper en zout. Laat alles inkoken en zeef. Monteer de saus met koude klontjes boter op het vuur. Goed roeren!

  7. Snijd de aardappeltjes in schijfjes, bak ze rauw heel kort aan in kokende arachideolie.

  8. Schik op het bord eerst wat peperkoek, leg daarop de kwartelschijfjes, de appel en een kwartelbilletje. Overgiet met de saus. Schik nog wat gebakken aardappelschijfjes op het bord.

0
Nog geen stemmen

Claudia kookt voor vrienden

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057203725