Tiramisukerststronk van Sofie Dumont

Ingrediënten

  • 1 pakje roze champagnekoekjes van Reims

voor de coulis

  • 1 peer (Durondeau)
  • 100 g frambozen (diepvries)
  • 1 mandarijn
  • 2 el confituursuiker
  • 1 scheutje Eau de vie poire

Voor de mousse

  • 500 g mascarpone
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eieren
  • 15 cl room
  • 2 el agavesiroop
  • 1 vanillestok

voor de chocoladesaus

  • 250 g donkere chocolade (min 70%)
  • 100 ml room

 

Feestdagen, dat is voor Sofie Dumont gezellig samen rond de tafel. Bijpraten, weinig gedoe, veel smaak. Met de potten op tafel, delen, bijscheppen en ‘kom, wie eet dat laatste stukje hier nog op’. Als afsluiter kiest ze voor een een kerststronk of een bûche. Geen gewone, maar eentje met tiramisuvulling. Smakelijk.

 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de mousse. Klop de mascarpone los met het merg van een vanillestok. 

  2. Week de gelatine in koud water. Warm de room op met het uitgeschraapt vanillestokje. Knijp de gelatine uit en smelt in de room.

  3. Splits de eitjes. Klop de eidooiers op met de agave. Roer er de mascarpone onder. Voeg de room en gelatine toe.

  4. Klop de eiwitten op. Spatel onder de mousse.

  5. Voor de coulis: Schil en snij de peer in stukjes. Zet de perenstukjes, sap van 1 mandarijjn, confituursuiker en frambozen op in een kommetje. Laat 5 minuten zacht pruttelen. Mix tot coulis. Doe er (niet voor kinderen) een scheut eau de vie bij. 

  6. Bedek een vorm met folie. Leg de koekjes tegen de rand en op de bodem. Borstel ze rijkelijk in met de coulis. Vul voor de helft op met mousse. Leg er in de lengte nog drie  koekjes in. Borstel ze in met coulis en vul op met de rest van de mousse. Laat minimum vier uur opstijven.

  7. Smelt voor de chocoladesaus de chocolade in de warme room. Roer tot saus. Hou warm.

  8. Ontvorm. Snij met een warm en nat broodmes en serveer met chocoladesaus.

5

Average: 5 (1 stem)

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: