Tiramisukerststronk van Sofie Dumont
Ingrediënten
-
1 pakje roze champagnekoekjes van Reims
Voor de mousse
-
500 g mascarpone
-
3 gelatineblaadjes
-
2 eieren
-
15 cl room
-
2 el agavesiroop
-
1 vanillestok
voor de chocoladesaus
-
250 g donkere chocolade (min 70%)
-
100 ml room
voor de coulis
-
1 peer (Durondeau)
-
100 g frambozen (diepvries)
-
1 mandarijn
-
2 el confituursuiker
-
1 scheutje Eau de vie poire
Bereiding
Begin met de mousse. Klop de mascarpone los met het merg van een vanillestok.
Week de gelatine in koud water. Warm de room op met het uitgeschraapt vanillestokje. Knijp de gelatine uit en smelt in de room.
Splits de eitjes. Klop de eidooiers op met de agave. Roer er de mascarpone onder. Voeg de room en gelatine toe.
Klop de eiwitten op. Spatel onder de mousse.
Voor de coulis: Schil en snij de peer in stukjes. Zet de perenstukjes, sap van 1 mandarijjn, confituursuiker en frambozen op in een kommetje. Laat 5 minuten zacht pruttelen. Mix tot coulis. Doe er (niet voor kinderen) een scheut eau de vie bij.
Bedek een vorm met folie. Leg de koekjes tegen de rand en op de bodem. Borstel ze rijkelijk in met de coulis. Vul voor de helft op met mousse. Leg er in de lengte nog drie koekjes in. Borstel ze in met coulis en vul op met de rest van de mousse. Laat minimum vier uur opstijven.
Smelt voor de chocoladesaus de chocolade in de warme room. Roer tot saus. Hou warm.
Ontvorm. Snij met een warm en nat broodmes en serveer met chocoladesaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be