Tonijnballetjes met ricotta en paprika

Ingrediënten

  • 1 handvol ontpitte zwarte olijven
  • 1 teentje look
  • paneermeel
  • peper
  • 2 paprika's
  • 1 ei
  • 2 geraspte kaas
  • 1 bosje verse peterselie
  • 150 gr zachte ricotta
  • zout
  • 230 gr tonijn
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Doe de paprika’s in de oven en laat ze 30 minuten bakken. Hak de peterselie fijn en snij de look in dunne plakjes. Doe de ricotta in een grote kom.

  2. Voeg er het ei aan toe, wat gemalen brood, de kaas, peper en zout. Voeg er nog onze mooie tonijn aan toe en een deeltje van de peterselie. Meng alles goed maar let erop dat u de Rio Mare-tonijn niet te veel verkruimelt.

  3. Maak lichtjes afgeplatte balletjes en rol ze in gemalen brood. Laat ze daarna fruiten in voldoende kokende olie. Laat ze uitlekken en droog ze af op keukenpapier.

  4. Neem nu de gebakken paprika’s, pel ze en verwijder ook de zaadlijst en de pitjes. Snij in brede stroken en leg ze in een diep bord. Breng op smaak met de rest van de peterselie en de look, voeg de olijven toe, wat zout, peper en een scheutje olijfolie. Leg vervolgens de balletjes in het bord en garneer het geheel met een takje verse peterselie.

0

Nog geen stemmen