Tomatenpuree met tonijn

Ingrediënten

  • 1 witte ui
  • 1 teentje look
  • 5 sneetjes boerenbrood
  • 230 gr tonijn
  • Olijfolie (Extra Vierge)
  • peper
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Dompel de tomaten een minuutje onder in kokend water en laat ze daarna afkoelen in ijswater om ze gemakkelijk te kunnen pellen.

  2. Snij ui en look fijn en fruit ze in een pan met een gulle scheut olijfolie. Snij ondertussen de sneetjes brood in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roer voorzichtig zodat alle smaken met elkaar kunnen vermengen.

  3. Pel nu de tomaten en snij ze in blokjes. Voeg ze toe aan de pan. Voeg wat water toe en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nog enkele basilicumblaadjes toe en laat op een zacht vuurtje 30 minuutjes sudderen zodat alle ingrediënten met elkaar versmelten en tot een harmonieuze smaakcombinatie komen.

  4. Doe de tomatenpuree in een diep bord en voeg er onze heerlijke Rio Mare-tonijn aan toe. Breng op smaak met enkele blaadjes verse basilicum, wat peper van de molen en een scheutje olie.

0
Nog geen stemmen