Viskoekjes met salsa van avocado

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 125 gr maïs, uitgelekt
  • 200 gr Koolvis
  • 2 lente-uitjes
  • 1 koriander, gesnipperd
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Zorg dat alle graten uit de vis verwijderd zijn en snij hem in blokjes. Maal de vis in enkele seconden fijn met mixer of blender.

  2. Hak de garnalen in stukjes. Schep de garnalen, maïs, lente-ui en koriander door het vismengsel en breng op smaak met chili, peper en zout. Meng goed door elkaar.

  3. Vorm 12 koekjes en wentel ze even in wat bloem. Schud de overtollige bloem eraf en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

  4. Maak intusen de salsa: snij de tomaten en avocado in kleine stukjes. Meng de gesnipperde lente-uitjes, de koriander en de olijfolie er onder en breng op smaak met peper en zout.

  5. Bestrijk de koekjes met een beetje olijfolie en gril ze 6 tot 8 minuten op de barbecue tot ze goudbruin zijn, draai ze één keer om.

  6. Opdienen met zoete chilisaus.

0
Nog geen stemmen